این حادثه در پمپهای کنهای به وفور و همچنین در یک چگالنده-تبخیرکننده یا قطعهای از یکی از تجهیزات که در خلأ کار میکنند ممکن است اتفاق بیفتد.
-
-
-
- سیال گردابهای شده باشد
-
- خط لولههای جانبی [۶۸]نزدیک به ورودی پمپ نصب شده باشد
-
- ورودی پمپ دور از سیال باشد که این مشکل در زمانی که سطح مایع خیلی کم باشد یا به اشتباه عدد فشار سنج خوانده شود، اتفاق میافتد
-
-
هر دو عامل تبخیر سیال و نفوذ هوا دربازدهی پمپ تأثیر گذاشته، چرا که رفتن حبابها از چشم پروانه به منطقه پر فشار و ترکیدن آنها و همچنین نفود هوا باعث خراب شدن پره و جدارهی پمپ میشود. تأثیر اصلی نفوذ هوا ،کاهش ظرفیت پیش بینی شده برای پمپ خواهد بود. اگر چه نفوذ هوا و تبخیر، هر دو در مورد محلولهای جداگانه رخ میدهند، آسیبهای نفوذ هوا به شدت آسیبهای ناشی از تبخیر سیال نبوده و اغلب باعث خرابی پمپ نمیشود، اما باعث کاهش ظرفیت پمپ میشود.
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
یکی از پارامترهای مهم در انتخاب و طراحی توربو ماشینها، سرعت ویژه[۶۹] میباشد که برای پمپها به صورت زیر تعریف میشود:
سرعت ویژهی یک پمپ عبارتند از سرعت دورانی پمپی که دبی واحد را به ارتفاع واحد پمپ کند.
دو رابطه جهت محاسبهی سرعت ویژه وجود دارد [۴۷]که عبارتند از:
برای تعیین نوع پمپ موجود در فرایند دریزو از رابطهی دوم استفاده شده است. که در این رابطه Q، دبی حجمی بر اساس گالن بر دقیقه و HΔ، اختلاف هد ایجاد شده توسط پمپ بر اساس فوت و N سرعت دورانی بر اساس دور بر دقیقه[۷۰] میباشند.
پمپ P-100، پمپی است که از آن جهت برگشت دادن حلال تفکیک شده توسط جداکنندهی سه فازی به درون چرخه استفاده میشود. از این پمپ جهت انتقال دبی جرمی ۵/۴۶۳ (۴۳/۲ گالن بر دقیقه) حلال و سایر ترکیبات هیدروکربنی از فشار ۲/۱ بار به فشار ۵/۲ بار در فرایند Drizo استفاده میشود. لذا با توجه به رابطهی (۴-۴) برای محاسبهی سرعت ویژه و همچنین شرایط پمپاژ خواهیم داشت:
در صنعت، موتورهای الکتریکی موجود در حالت ساده و بدون استفاده از ادوات جانبی همانند جعبه دندهها[۷۱] دارای توان ایجاد سرعتهای دورانی برابر با ۱۴۵۰ و ۲۹۰۰ دور بر دقیقه میباشند، لذا در فرمولهای محاسبهی سرعت ویژه نیز از این دو سرعت دورانی استفاده شده است.
با قرار دادن سرعتهای دورانی فوق در رابطه سرعت ویژه خواهیم داشت:
شکل (۴-۲۷) نشاندهندهی محدودهی انتخاب پمپها با توجه به سرعت ویژه میباشد.
شکل(۴-۲۷): محدودهی انتخاب پمپها با توجه به سرعت ویژهی بدست آمده
با توجه به سرعتهای دورانی انتخاب شده و نیز سرعتهای ویژهی بدست آمده و همچنین استفاده از هندبوکهایی که در زمینهی انتخاب پمپ وجود دارند [۴۷] میتوان به این نتیجه رسید که با توجه به شرایط موجود انتخاب پمپ سانتریفیوژ بهترین انتخاب میباشد.
۴-۱-۶- خطوط لولهی انتقال دهندهی جریان در فرایند دریزو
برای تعیین سایز خطوط لوله، روشهایی محاسباتی وجود دارد که در زیر به برخی از آنها اشاره میکنیم.
روش اول:
-
-
- محاسبهیSch. No
-
- حدس سرعت با توجه به محدودهی مجاز سرعت جریان در خط لوله (متناسب با تعداد و نوع فاز سیال).
- محاسبهی قطر داخلی با بهره گرفتن از معادلهی ارائه شده در API-RP-14E (معادله ی ۲٫۱ یا ۲٫۱۳).
-