غذای موش (خریداری شده از شرکت جوانه خراسان)
عصاره آبی الکلی برگ زیتون
یورتان (Sigma, USA)
استیل کولین (England)
آدرنالین (Merck آلمان)
آتروپین (Sigma)
هپارین
الکل (شرکت کیمیا الکل زنجان)
سدیم کلراید (Merck آلمان)
پتاسیم کلراید (Merck آلمان)
سرم قندی نمکی (دکستروز ۳٫۳% و سدیم کلراید ۰٫۳%)
آب مقطر
کپسول اکسیژن
نخ جراحی
پنبه
گاز استریل
۳-۲- وسایل
دستگاه Power lab مجهز به Bridge amplifier، Recorder و Transducer )ساخت کشور Australia)
قفس نگهداری حیوان
وسایل تشریح (قیچی، پنس در اندازه های مختلف، پنس هموستات استریت، قیچی رگ بر، سینی تشریح )
ماشین ریش تراش(MOSER, Germany)
میز جراحی
استریو میکروسکوپ
دماسنج رکتال
سمپلر
سرسمپلر
ترازو
اپندورف
یخچال
کامپیوتر
سرنگ ( انسولین، شماره ۲ و شماره ۵)
فشار سنج جیوه ای
کانول
پیپت و پیپتور
بشر
قیف
کاغذ صافی
پارافیلم
پتری دیش
ورتکس
ویال
آسیاب برقی
انکوباتور
۳-۳- تهیه و نگهداری موش صحرایی
تعداد ۱۵ سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار با محدوده ی وزنی بین۲۵۰-۱۸۰ گرم از مرکز پرورش حیوانات موسسه سرم سازی رازی شیراز تهیه و به اتاق حیوانات بخش زیست شناسی دانشکده علوم منتقل گردید (شکل۳-۱). موش ها به مدت یک هفته در شرایط کنترل شده نور (۱۲ ساعت روشنایی و ۱۲ ساعت تاریکی) و حرارت ۳±۲۲ درجه سانتیگراد نگهداری شدند. در طول مدت نگهداری حیوانات به آب و غذای کافی دسترسی داشتند.
شکل ۳-۱ اتاق حیوانات، دانشکده ی علوم، دانشگاه شیراز
۳-۴- عصاره گیری به روش ماسراسیون یا خیساندن
در ابتدا برگ های درخت زیتون جمع آوری شد و توسط استاد گیاه شناسی دانشکده علوم شیراز مورد شناسایی علمی قرار گرفت. از گیاه مورد نظر نمونه سند تهیه شد که این نمونه با شماره ۲۵۰۵۱ در هرباریوم دانشگاه شیراز نگهداری می شود. سپس برگ ها شسته و در شرایط استاندارد سایه و دمای ۲۸-۲۶ درجه سانتی گراد خشک و به وسیله آسیاب برقی پودر شد و برای تهیه عصاره به بشر ۱۸۰۰ میلی لیتری منتقل شد. سپس به آن به میزان کافی اتانول ۷۰% اضافه شد تا فضاهای بین پودر برگ پر بشود و حلال به طور کامل روی پودر را بگیرد. روی ظرف با پارافیلم پوشانده شد و به مدت ۲۴ ساعت در همین شرایط ثابت ماند. در طول این مدت در صورت پایین آمدن سطح حلال مجددا به آن حلال اضافه شد. پس از گذشت ۲۴ ساعت محلول روی سطح پودر با کاغذ صافی و قیف صاف و به پتریدیش ها منتقل شد و به مدت ۷۲ ساعت در انکوباتور با دمای ۳۷ درجه سانتی گراد قرار داده شد تا کاملا خشک شده و به حالت پودر تبدیل گردد (شکل ۳-۲).
شکل ۳-۲- مراحل عصاره گیری
۳-۵- اجزای سیستم ثبت فشار خون
در این پژوهش برای ثبت فشار خون و ضربان قلب از دستگاه پاور لب ( ساخت کشور استرالیا) استفاده شد. پاور لب به مجموعه ای از دستگاه ها و نرم افزار گفته می شود که برای ثبت، نمایش و آنالیز داده های آزمایشگاهی طراحی و ساخته شده است. سخت افزار پاور لب شامل Recorder، Bridge amplifier، Bio amplifier و Transducer می باشد. نرم افزار این سیستم Lab Chart است. در این سیستم سیگنال ورودی که ولتاژ آنالوگ (پیوسته در زمان) می باشد وارد نرم افزار پاور لب شده و عملیات فیلتر کردن، تقویت و نمونه برداری روی سیگنال آنالوگ انجام شده و سیگنال دیجیتالی خروجی روی کامپیوتر نمایش داده می شود (شکل ۳-۳).
Bio amplifier