۰٫۸۴۲
با توجه به اینکه مقدار بدست آمده آلفایکرونباخ برای همه متغیرهای تحقیق بالای ۷/۰ میباشد، میتوان گفت پرسشنامه از پایایی بالایی برخوردار است.
۳٫۶٫ روش تجزیه و تحلیل اطلاعات
محقق پس از آنکه روش تحقیق خود را مشخص نمود، با بهره گرفتن از ابزارهای مناسب داده های مورد نیاز برای آزمون فرضیه های خود را جمعآوری می کند، که با بهره گیری از تکنیکهای آماری مناسب، با روش تحقیق و نوع متغیرها سازگاری دارد، داده های جمعآوری شده را دستهبندی و تجزیه و تحلیل مینماید و در نهایت فرضیه ها را که تا این مرحله او را در تحقیق هدایت کرده اند در بوته آزمایش قرار میدهد و تکلیف آنها را مشخص مینماید تا سرانجام بتواند پاسخی (راهحلی) برای پرسشی که تحقیق تلاشی سیستماتیک برای بدست آوردن آن بود، بیاید(سرمد، بازرگان،حجازی، ۱۳۸۷: ۲۳۵). در این تحقیق برای بررسی سوالهای تحقیق در جامعه از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد. روشهای آماری مورد استفاده در این تحقیق عبارتند از:
۳٫۶٫۱٫ آمار توصیفی
به یک مجموعه از مفاهیم و روشهای به کار گرفته شده جهت سازمان دادن، خلاصه کردن، تهیه جدول، رسم نمودار و توصیف داده های جمعآوری شده، آمار توصیفی گفته می شود(خاکی،۱۳۷۸،۲۸۵). بطور کلی در این پژوهش جهت بررسی و توصیف ویژگیهای عمومی پاسخ دهندگان از روش های موجود آمار توصیفی مانند، جداول توزیع فراوانی، درصد فراوانی، میانگین استفاده شد.
۳٫۶٫۲٫ آمار استنباطی
در این تحقیق، برای پاسخگویی به سوالهای تحقیق روشهای آماری تحلیل رگرسیون ساده خطی و چندگانه و مدل معادلات ساختاری استفاده شده است.
۳٫۶٫۲٫۱٫ تحلیل رگرسیون
واژه رگرسیون به معنای بازگشت است و نشان می دهد، که مقدار یک متغیر به متغیر دیگری بر میگردد. در رگرسیون، به دنبال برآورد رابطه ریاضی و تحلیلی آن هستیم، به طوری که با آن بتوان کمیت متغیر مجهول را با بهره گرفتن از متغیرهای معلوم تعیین کرد. پس در همبستگی به دنبال تعیین نوع رابطه و میزان ارتباطی هستیم، که متغییرها را به هم ربط میدهد. در تحلیل رگرسیون به دنبال این هستیم تا مقدار متوسط یک متغیر را براساس مقادیر ثابت متغیرهای دیگر تخمین زده یا پیش بینی کنیم.
مدل ارائه شده در این تحقیق مدل رگرسیون خطی ساده و چندگانه میباشد. یک مدل رگرسیون، شامل بیش از یک متغیر مستقل را مدل رگرسیون چندگانه می نامند.
مقادیر انحراف از رگرسیون را باقیمانده یا مانده ها ( ) می نامند.
: مقادیر مشاهده شده
: مقادیر برآورده شده
در این پژوهش جهت بررسی و توصیف ویژگیهای عمومی پاسخ دهندگان از روشهای موجود آمار توصیفی مانند جداول توزیع فراوانی، درصد فراوانی(میانگین) استفاده میگردد. تحلیل نتایج حاصل پرسشنامه و تخمین پارامترهای مدل با توجه به مدل مفهومی تحقیق توسط نرم افزار spss انجام خواهد شد. این روش تحلیل داده با مشورت محقق با استاد راهنما و مشاور انتخاب شده است.
۳٫۶٫۲٫۲٫ تحلیل عاملی تأییدی
تحلیل عاملی تاییدی تشکیل شده از مجموعه ای از روشهای آماری که هدفش ساده کردن یک مجموعه پیچیده از دادههاست. در علوم اجتماعی، تحلیل عاملی در مورد همبستگی بین متغیرها به کار میرود. در ادبیات تحلیل عاملی اساساً یک عامل، سازهای است که به طور عملیاتی به وسیله بارهای عاملی خود تعریف می شود و بارهای عاملی، همبستگی یک متغیر با یک عامل است (کلاین،۱۳۸۱).
تحلیل عاملی تاییدی در واقع یک آزمون نظریه است، که درآن پژوهشگر تحلیل خود را با یک فرضیه قبلی آغاز می کند. این مدل که مبتنی بر یک شالوده تجربی و نظری قوی است، مشخص می کند، که کدام متغیرها با کدام عاملها با یکدیگر همبسته می شود. برای ارزشیابی روایی سازه نیز یک روش قابل اعتماد به پژوهشگر عرضه می کند، تا از این طریق بتواند به گونه بارزی فرضیههایی درباره ساختار عاملی داده ها که ناشی از یک مدل از پیش تعیین شده با تعداد و ترکیب مشخصی از عاملهاست، بیازماید. روش تأییدی بعد از مشخص کردن عاملهای پیش تجربی، از طریق تعیین برازندگی مدل عاملی از پیش تعیین شده، تطابق بهینه ساختارهای عاملی مشاهده شده و نظری را برای مجموعه داده ها آزمون می کند(هومن،۱۳۸۰).
۳٫۷٫ خلاصه فصل سوم
عمدتا در نگارش پایان نامه فصل سوم به تبیین روش تحقیق و تحلیل دادههایی که قرار است در فصل چهارم اعمال و به کارگرفته شود، پرداخته شود. در این تحقیق، همانند سایر تحقیقها، روش تحلیل داده ها (که در اینجا روش رگرسیون خطی و رگرسیون چندگانه و مدل معادلات ساختاری است) مشخص می شود. در این فصل سعی در تهیه پرسشنامهای استاندارد با بهره گرفتن از یک فرایند اعتبار سنجی با بهره گرفتن از یک پانل خبرگان شد که در پایان پرسشنامه نهایی با بهره گرفتن از نظر نخبگان تهیه و آماده ارسال برای جمعآوری داده ها از جامعه آماری گردید. امید است که با بهره گرفتن از این روش نتایج حاصل برای پاسخ به سوالات تحقیق از اطمینان بالایی برخوردار باشند.
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل داده ها
مقدمه
تجزیه وتحلیل داده ها برای صحت و سقم فرضیات برای هر نوع تحقیق از اهمیت خاصی برخوردار است. امروزه در بیشتر تحقیقاتی که متکی بر اطلاعات جمعآوری شده از موضوع مورد تحقیق میباشد؛ تجزیه و تحلیل اطلاعات از اصلیترین و مهمترین بخشهای تحقیق محسوب می شود. داده های خام با بهره گرفتن از فنون آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرند و پس از پردازش به شکل اطلاعات در اختیار استفادهکنندگان قرار میگیرند.
همانطوری که قبلا نیز بیان شد، هدف از انجام این پژوهش:”بررسی تاثیر مدیریت استعداد بر جانشینپروری نیروی انسانی با ملاحظه مدیریت فناوری اطلاعات در شرکت پخش فراوردههای نفتی شیراز” است. به همین منظور از بین ۱۸۰نفر، براساس نمونه گیری طبقهای نسبی و از نوع تصادفی ساده، نمونه ای به حجم ۱۵۰نفر برای پاسخ به سوالات پرسشنامه مورد نظر انتخاب شدند. بعد از پالایش و حذف پاسخنامههای ناقص و بدون جواب، تعداد ۱۲۵پاسخنامه جهت تجزیه و تحلیل به وسیله بسته نرم افزاریSPSS و لیزرل آماده شد، که در ادامه به نتایج بدست آمده پرداخته می شود. در این فصل آمار توصیفی پاسخگویان(کارکنان)در قالب جداول و نمودارها ارائه می شود.
مهمترین آزمون آماری که در این پژوهش به کار رفته است، آزمون رگرسیون خطی ساده و چندگانه ، جهت محاسبه تاثیر مدیریت استعداد و مدیریت فناوری اطلاعات بر جانشینپروری نیروی انسانی در شرکت پخش فرآورده های نفتی شیراز است.
۴٫۱٫ آمار توصیفی
۴٫۱٫۱٫ بررسی ویژگیهای جمعیت شناختی گروه نمونه
در این بخش از تجزیه و تحلیل آماری به بررسی چگونگی توزیع آماری از حیث متغیرهای جنسیت، سن، میزان تحصیلات، میزان سابقه کار، وضعیت استخدام و پست پرداخته است.
۴٫۱٫۱٫۱٫ جنسیت
جدول شماره۱-۴: فراوانی و درصد فراوانی جنسیت کارکنان
جنسیت
فراوانی
درصد فراوانی
مرد
۷۶