۵۹۵
.۳۷
۸۲.۷%
۵.۴%
۶.۷%
۳.۷%
۰.۷%
۰.۸%
۱۰۰.۰%
نامزد شدن برای یک مقام سیاسی
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۵۰۸
۲۳
۱۶
۹
۴
۲
۵۶۲
.۱۹
۹۰.۴%
۴.۱%
۲.۸%
۱.۶%
۰.۷%
۰.۴%
۱۰۰.۰%
همانطور که در جدول فوق ملاحظه می شود گرایش به دموکراسی دارای ابعاد مختلفی است که رای دادن یکی از ساده ترین و و البته سنجش پذیرترین ابعاد آن می باشد. جدول شماره ۱۴ نشان می دهد حدود نیمی از پاسخگویان یعنی ۴۸ درصد آنان به مقدار زیاد و خیلی زیاد در انتخابات شرکت می کنند. ۲۰ درصد از پاسخگویان اعلام کرده اند که تا حدودی مقید به شرکت در انتخابات هستند. و تنها۸۰ نفر از پاسخگویان یعنی حدود۱۳ درصد اعلام کرده اند که اصلا در انتخابات شرکت نمی کنند. میزان علاقه به سیاست و پیگیری آن از ابعاد پیچیده تر مشارکت سیاسی است که جدول نشان می دهد ۲۷ درصد به مقدار زیاد و خیلی زیاد مسائل سیاسی را از رسانه های مختلف پیگیری می کردند. و در مقابل ۴۷ درصد یا اصلا مسائل را پیگیری نمی کردند و یا به میزان کم یا خیلی کم. هر چه به سمت ابعاد جدی تر مشارکت سیاسی حرکت می کنیم میزان مشارکت سیاسی کاهش می یابد. به طوریکه مقدار زیاد و خیلی زیاد مشارکت سیاسی در بعد گفتگو درباره مسائل سیاسی به ۱۵ درصد کاهش می یابد. و مشارکت زیاد و خیلی زیاد در مورد شرکت در راه پیمایی به ۱۰ درصد ، عضویت در احزاب و تشکل های سیاسی به۱۵.درصد و نامزد شدن برای یک مقام سیاسی به ۷. درصد کاهش می یابد.
۴-۲-۷ مشارکت سیاسی منفی:
مشارکت سیاسی منفی به معنی خودداری مردم از شرکت در انتخابات(قهر با مسئولان) است. با این تصور که عدم شرکت آنان در انتخابات اعتراضی به وضع موجود و به عملکرد مسئولان تلقی شده و در فرایند سیاسی جامعه و در تغییر رفتار مسئولان در جهت خواسته مردم اثر می گذارد(پناهی، ۱۳۸۶: ۱۴۷).
جدول زیر نظر پاسخگویان را درباره این سوال نشان می دهد: بعضی معتقدند از طریق شرکت نکردن در انتخابات و یا سایر فعالیت های سیاسی می توان به وضع موجود یا عملکرد مسئولان سیاسی اعتراض کرد؟
جدول ۱۵: توزیع فراوانی و درصد نظر پاسخگویان درباره مشارکت منفی
فعالیتها
بسیار مخالفم
مخالفم
تا حدودی
موافقم
بسیار موافقم