۱۵ شرکت
تعداد شرکتهائی که به امور سرمایه گذاری، واسطه گری و صندوق های مشترک سرمایه گذاری اشتغال داشته اند.
۵۱ شرکت
تعداد شرکتهائی که بیش از سه ماه وقفه معاملاتی داشته اند.
۶۴ شرکت
جمع شرکت های حذف شده ۳۴۶ شرکت
تعداد شرکتهای مورد مطالعه
۱۲۰ شرکت
مأخذ: یافته های پژوهشگر
تعیین حجم نمونه
مطابق با جدول فوق، تعداد نمونه پژوهش ۱۲۰ شرکت می باشد که با توجه به سال های مورد مطالعه (۶ سال از ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۱) کل نمونه آماری ۷۲۰ سال- شرکت است.
۳-۵) فرضیه های پژوهش
فرضیه اول
بین ضریب پایداری اقلام تعهدی سودحسابداری جاری و ضریب پایداری جریان نقدی،تفاوت معنادار وجود دارد.
فرضیه دوم
بین ضریب پایداری اقلام تعهدی عملیاتی جاری و ضریب پایداری جریان نقدی، تفاوت معنادار وجود دارد.
فرضیه سوم
بین ضریب پایداری اقلام تعهدی عملیاتی غیرجاری و ضریب پایداری جریان نقدی، تفاوت معنادار وجود دارد.
فرضیه چهارم
بین ضریب پایداری اقلام تعهدی مالی و ضریب پایداری جریان نقدی، تفاوت معنادار وجود دارد.
۳-۶) روش گردآوری اطلاعات
با توجه به ماهیت این پژوهش، جهت گردآوری اطلاعات مورد نیاز از روش کتابخانه ای استفاده می شود. در این روش، ابتدا با استفاده ازمنابع کتابخانه ای که شامل کتاب، مجلات، پایان نامه ها، مقالات و اینترنت؛ مطالعات مقدماتی وتدوین فصل ادبیات و چارچوب نظری پژوهش انجام می گیرد.در ادامه با بهره گرفتن از بانک های اطلاعاتی سازمان بورس اوراق بهادار تهران، سایت اینترنتی این سازمان و نرم افزارهای سهام مانند نرم افزار ره آورد نوین، داده های موردنیاز برای آزمون فرضیات گردآوری می شود.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۳-۷) تعریف متغیرهای پژوهش و نحوه محاسبه آنها
متغیرها یکی از عناصر اصلی پژوهش می باشند. متغیر چیزی است که می تواند از لحاظ مقدار تغییرکند و معمولا می تواند ارزش های عددی متفاوتی را بپذیرد. بنابراین هر چیزی که وجود داشته باشد متغیر است ودرواقع ویژگی هایی است که پژوهشگرآنهارا مشاهده ،کنترل ویا دخل وتصرف می کند. مهم ترین و مفیدترین راه برای طبق بندی متغیرها، تقسیم بندی آنها به دو نوع مستقل و وابسته است. این نوع طبقه بندی بدلیل کاربردکلی، سادگی و اهمیت ویژه ای که در مفهومی کردن و طرح ریزی پژوهش و همچنین تهیه گزارش نتایج آن دارد بسیار مفیدوارزنده است. همچنین درپژوهش هایی که برپایه آزمون های همبستگی و رگرسیونی قرار دارند؛ دسته دیگری از متغیرها برای کاهش اثرات ناشی از عوامل ناخواسته بر نتایج، در آزمون ها وارد می شوند که بعنوان متغیرهای کنترل تلقی می شوند. متغیرهای کنترلی در پژوهش های حسابداری و مالی، متغیرهایی هستند که محقق را در تبیین بهتر تغییرات متغیر وابسته کمک می کنند. متغیرهای اساسی پژوهش و نحوه محاسبه آنها بشرح ذیل می باشد.
۳-۷-۱) متغیرهای وابسته پژوهش
متغیرهای وابسته پژوهش، شامل بازده دارایی ها و بازده سهام می باشد که بشرح زیر محاسبه می شوند.
۱) بازده دارایی ها منعکس کننده میزان کارآیی شرکت در استفاده از منابع می باشد و از طریق نسبت سود خالص به کل دارایی ها بدست می آید (تهرانی، ۱۳۸۴).
بازده دارایی ها =
۲) بازده سهام: بازدهی واقعی هر سهم عادی با توجه به نوسان قیمت سهام، سود نقدی، سود سهمی و افزایش سرمایه محاسبه می شود. بر این اساس، بازده شرکت های نمونه آماری، بطریق ذیل محاسبه می شود (بهرامفر، ۱۳۸۳).
که در آن
R: بازده کل سهام شرکت در طول یکسال مالی
P: قیمت سهام شرکت در بازار سرمایه
D: توزیع منافع مالکیت سهام در دوره مالی شامل سود نقدی، سهام جایزه، حق تقدم و غیره می باشد.
لازم به ذکر است که برای محاسبه بازدهی سهام از نرم افزار ره آورد نوین استفاده شده و از محاسبات دستی پرهیز شده است. در نهایت بازده غیرعادی سهام از رابطه ذیل حاصل می شود.[۸۴]
۳-۷-۲) متغیرهای مستقل پژوهش
متغیر مستقل اساسی پژوهش حاضر، اقلام تعهدی می باشد که از جنبه های مختلف مورد توجه قرار گرفته است. مطابق با بوبکری(۲۰۱۲) جنبه های مختلف اقلام تعهدی شامل اقلام تعهدی کل، اقلام تعهدی عملیاتی جاری، اقلام تعهدی عملیاتی غیرجاری و اقلام تعهدی مالی است که بصورت زیر محاسبه می شوند.
۱) اقلام تعهدی عملیاتی جاری
اقلام تعهدی عملیاتی جاری بصورت زیر محاسبه می شود (بوبکری،۲۰۱۲).