Primer F1+R1 (10µM)
۱
Primer F2+R2 (10µM)
۵/۱
dNTPs(10mM)
۵/۰
DNA Taq polymerase(5u/ µl)
۵/۰
جمع
۲۳
۱۱-۲-۳- انجام واکنش PCR برای شناسایی ژن های اینتگراز ۱ و ۲
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
پس از آماده سازی مخلوط اصلی[۵۳] در کنار یخ و انجام یکبار سانتریفیوژ کوتاهمدت (به اصطلاح spin) به هر میکروتیوب ۵/۰ میلی لیتری واکنش PCR، ۲۳ میکرولیتر از مخلوط اصلی همگن شده، اضافه میشد. سپس با اضافهکردن DNA استخراجی (مربوط به نمونههایی که مقاومت دارویی چندگانه داشتند) به میزان ۲ میکرولیتر به هر واکنش، میکروتیوبها آماده قرار گرفتن در دستگاه ترموسایکلر میشدند. لازم به ذکر است در هر سری واکنش کنترل مثبت و کنترل منفی در کنار دیگر نمونهها گذاشته میشد تا ارزش نتایج حاصل از PCR قابل اعتماد باشد. در پایان به تمامی میکروتیوبهای PCR روغن معدنی (mineral oil) اضافهشده تا از تبخیر محلول همگن جلوگیری شده و ترکیب واکنش به هم نخورد. پس از آماده سازی و اطمینان از بستهبودن درب تمامی نمونهها، آنها در دستگاه ترموسایکر بایوراد[۵۴] که از قبل برنامه خاص واکنش PCR به آن داده شده، قرار میگرفتند.
۱۲-۲-۳- الکتروفورز روی ژل آگارز
جدول ۱۳-۳: تهیه بافر TAE 50 بار به شرح ذیل صورت میپذیرد
۲۰cc
۰٫۵ M, pH=8.3))EDTA
۱۱٫۴۲cc
Acetic Acid
۴۸٫۴۴g
Tris Base
۱۰۰cc
آب مقطر(D.W)
پس از آنکه pH، با pHسنج روی ۳/۸ تنظیم گردید، حجم نهایی با آب مقطر به ۲۰۰ میلیلیتر رسانده می شود.
محصول PCR به دست آمده تا زمان انجام این مرحله در دمای ۲۰- نگهداری شد. الکتروفورز روشی است که منجر به حرکت مولکولهای باردار در میدان الکتریکی ثابت می شود. الکتروفورز ژل آگارز روش استاندارد، جهت بررسی، تفکیک و شناسایی قطعات DNA میباشد. برای انجام الکتروفورز میزان مورد نظر از پودر آگارز در بافر ۱X TAE حل می شود. برای الکتروفورز محصول PCR غلظت ۵/۱ درصد آگارز استفاده شد. ۱X TAE که محلول کار[۵۵] است از محلول استوک ۵۰X TAE بدست میآید به این صورت که محلول استوک با نسبت ۱به ۴۹ با آب مقطر رقیق میشود تا محلول کار حاصل شود. روش تهیه بافر TAE 50 بار غلظت بهشرح جدول (۱۳-۳) میباشد.
محلول شدن پودر آگارز در حلال (TAE 1X) با بهره گرفتن از حرارت ماکروویو و همزدن مداوم انجام شد، تا محلول آگارز کاملا شفاف گردید. پس از سرد شدن و رسیدن به دمای حدود ۵۰-۴۰ درجه سانتی گراد و برای مرئی شدن قطعات DNA زیر نورUV اتیدیوم بروماید (۷ میکرولیتر به ازای هر ۱۰۰ میلی لیتر ژل) افزوده شد و پس از مخلوط نمودن آن، به درون قالبهای مخصوص دستگاه الکتروفورز انتقال داده شد بطوریکه ضخامت آن ۵ میلیمتر باشد. پس از انجماد کامل ژل آگارز، با برداشتن شانه، چاهکهای محل استقرار نمونههای DNA پدیدار می شود. قالب مذکور که حاوی ژل آگارز تهیه شده میباشد به تانک الکتروفورز منتقل شد. بافر موجود در تانک (TAE 1X) بایستی به میزانی باشد که سطح آگارز را بپوشاند.