ـ تست نمودن از جهت سازگاری با هدف و محدوده سیستم.
-
- تست نمودن مدل
ـ مقایسه با حالت های مرجع: آیا مدل شبیه سازی شده رفتار مشاهده شده از مفاهیم و متغیرهای کلیدی را نشان می دهد؟
ـ استحکام مدل تحت شرایط گوناگون : آیا رفتار مدل تحت شریط مختلف به واقعیت نزدیک است؟
ـ تعیین حساسیت مدل: مدل تا چه اندازه نسبت به پارامترها، شرایط اولیه و محدوده خود حساّس است؟
-
- طراحی سیاست ها و ارزیابی
ـ مشخص کردن سناریوها: چه شرایط محیطی ممکن است به وجود آید؟
ـطراحی سیاست ها: چه سیاست هایی بایستی بکار گرفته شوند تا نتیجه مطلوب حاصل شود؟ این سیاست ها چگونه بر روی مدل پیاده می شوند؟
ـ آنالیز حساسیت : تحت سناریوهای مختلف استحکام سیاستهای توصیه شده چقدر است؟
ـ اثر متقابل میان سیاست ها : آیا به کارگیری همزمان سیاست ها، اثراتشان را خنثی نمی کند؟
مدلسازی هسته مرکزی بررسی دینامیک سیستمها می باشد. مدل های شبیه سازی به وسیله مدل های ذهنی و اطلاعات بدست آمده از دنیای واقعی شکل می گیرند. استراتژی ها، ساختارها و قوانین تصمیم گیری که در دنیای واقعی مورد استفاده قرار می گیرند، اکنون در دنیای مجازی مدل نشان داده شده و تست می شوند. تجارب و نتیجه های بدست آمده از مدل منجر به تغییر ذهنیت و نهایتاً طراحی استراتژی جدید و ساختارها و قوانین تصمیم گیری جدید می شود.
این سیاست های جدید سپس در دنیای واقعی اجرا شده و بازخور آنها از تأثیراتشان منجر به بینشی جدید هم در مدل و هم در ذهنیت می شود. در واقع مدل سازی یک فرایند در حال تکوین از یک حلقه مستمر مابین دنیای واقعی و دنیای مجازی می باشد. پس از آشنایی با مراحل مدل سازی به جهت اهمیت موضوع نمودار علّت و معلولی و نمودارهای جریان در این فرایند به جهت اهمیت زیاد به صورت جداگانه و با تفصیل بیشتری به این مفاهیم پرداخته می شود.
۲-۳-۶٫ شبیه سازی [۲۲]
بیشتر یادگیریهای مدیران در خصوص مسائل سازمانی، به صورت سعی و خطا بوده و معمولاً پس از تصمیم گیری نادرست، حاصل می شود. اما بسیاری از این اشتباهات، به تدریج توان سیستم را کاهش داده و تاثیرات ناموزونی بر بدنه سیستم وارد می کنند. ساخت مدل، بهترین راه برای آزمایش تأثیر ایده های جدید، بر سیستم ها است. با بهره گرفتن از این مدل ها مدیران قادر خواهند بود در خصوص آزمایش سیاستهای جدید، کشف راه های جدید تفکر، شناخت حساسیتهای پنهان اهرمها و نقاط فشار بر شرکتها اقدام نمایند.
با بهره گرفتن از این مدل های نمادین میتوان برای نمایش یک سیستم حقیقی از کامپیوتر استفاده کرد. مدل باید همیشه برای آن چیزی که میخواهد شبیه سازی شود ساخته شود. اگر مدل فقط برای یک نقطه از زمان ساخته شود از نوع مدل استاتیک میباشد. مدل های پویا با زمان تغییر می کنند. برای شبیه سازی سیستمهای پویا نرم افزارهای متعددی موجود است. گرچه ممکن است مدل ارائه شده تخمینی خام و ساده شده از واقعیت به شمار برود اما، از اعتبار کافی برخوردار است و بینشی در مورد مشکلاتی که در کار آینده انتظار می رود، فراهم می کند. با این همه، با بهره گرفتن از رویکرد مدل سازی پویا و استفاده از شبیه سازی، امکان هدایت و آزمون سناریوهای ممکن، به وجود می آید. در تحقیق حاضر از نرم افزار Vensim استفاده شده است. این نرم افزار ویژه کابرانی است که تمایل به شبیه سازی سیستم های پویا دارند. این نرم افزار دارای توانایی های زیر است:
توانایی رسم نمودارهای جریان و علی حلقوی در آن نهفته است. این کار با بهره گرفتن از ابزارهای رسم در پنجره ساخت[۲۳] می توان انجام داد .
دارای پنجره خروجی[۲۴] و ابزارهای تحلیلی است.
۲-۴٫ پیشینه تحقیق
۲-۴-۱٫ تحقیقات در زمینه بورس اوراق بهادار تهران
دلایل اهمیت بازار سرمایه برای اقتصاد مورد بحث قرار گرفت . به دلیل این اهمیت ، موضوع تحلیل بازار بورس مورد علاقه تحلیلگران بوده است . تحقیقات مختلفی با روش های آماری ، اقتصاد سنجی ، شبکه عصبی و هوش مصنوعی انجام پذیرفته است . در جدول زیر تحقیقات مهم گرفته در این در سالهای اخیر را مشاهده می کنیم .
نویسنده
موضوع تحقیق
روش
سال
آقاجانی ، پاکدین امیری
تبییین مدل معادله ساختاری عوامل موثر بر شاخص قیمت سهام در بورس اوراق بهادار تهران
آماری
۱۳۸۸
حاله ، فراهتی
رتبه بندی عوامل موثر و ارائه مدل ریاضی پیش بینی قیمت سهام
فازی TOPSIS
۱۳۸۹
ستایش ، کاشانی پور
بررسی عوامل موثر بر ساختار سرمایه شرکت های پذیرفته شده در بورس تهران
اقتصادسنجی
۱۳۸۹
نصیرزاده ، کریمی پور
بررسی رابطه ارزش ذاتی سهام با بازده سهام در شرکت های پذیرفته شده در بورس تهران